Obsidians nya – Pillars of Eternity 2?

Obsidians nya – Pillars of Eternity 2?

Igår tweetade Obsidian Entertainment, studion bakom bland annat Pillars of Eternity och Fallout: New Vegas, ut en bild föreställandes en pipa och en vetestjälk, ackompanjerad av texten:

“Jag brukade drömma att när min gud kom tillbaka, då skulle han förlåta oss. Det är problemet med drömmar. Förr eller senare måste vi alla vakna upp.”

Spekulationerna kring det så kallade Project Louisiana var vilda, men Pillars of Eternity 2 och Fallout: New New Orleans var lågoddsarna. Efter att Obsidian har tweetat ut ännu en bild med en textrad tycks många vara beredda att avskriva Fallout. En nyckel i en bok får vi se och texten lyder:

“Du vet bättre än någon att ingenting är mer farligt än en guds hemligheter. Kanske gjorde Leaden Key rätt som lät den här vara begravd.”

Leaden Key är en hemlig organisation i Pillars of Eternity som funnits i tusentals år och enligt spelets wiki är “vigd åt gudinnan Woedica och bevarandet av gudarnas hemligheter”. Med andra ord är Project Louisiana med största sannolikhet något Pillars of Eternity-relaterat. En regelrätt uppföljare? En spin-off? Vi får se.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts