Ny modd vill återskapa gamla Counter-Strike i det nya

Ny modd vill återskapa gamla Counter-Strike i det nya

När spelade du Counter-Strike för allra första gången?

För mig tror jag det inträffade under sommaren 1999 på ett LAN där vi enbart spelade banan Mansion under 24 raka timmar (även om vi också spelade lite Medal of Honor: Allied Assault innan vi for hem). Vilken version som spelades törs jag inte längre gissa, men den var definitivt äldre än 1.0.

När jag tänker på Counter-Strike idag å andra sidan är det uteslutande version 1.6 som dyker upp i mitt huvud, inte minst med tanke på hur kontroversiell den var vid tidpunkten med alla ändrade vapennamn och den genomgående Steam-integrationen. Counter-Strike 1.6 spelas fortfarande, men har i mångt och mycket ersatts av sitt modernare syskon Counter-Strike: Global Offensive.

Så vad gör man då om man helst vill spela Counter-Strike 1.6 men inte vill lämna det moderna spelets bekväma teknik bakom sig? Man gör en modd givetvis. Classic Offensive finns på Greenlight nu, och under gårdagen fick vi en uppdatering från en av utvecklarna. Davik (som han heter) hyllar spelarnas engagemang, och meddelar samtidigt att de efter diskussioner med Valves advokater beslutat sig för att byta namn på spelet från Counter-Stirke: Classic Offensive till Classic Offensive. Betydligt bättre än ett kallt “cease and desist”!

Själv har jag faktiskt aldrig spelat Global Offensive så jag ska inte börja diskutera detaljer, men trailern nedan ser onekligen ut som det Counter-Strike jag har i mitt huvud. Bortsett från ragdollfysiken då. Och texturerna.

Counter-Strike: Classic Offensive launch trailer

Coming on December 25th. Get ready to drop that Tec-9 and grab the good ol’ Deagle. ● SubReddit: https://www.reddit.com/r/ClassicOffensive/ ● Steam Group: http://steamcommunity.com/groups/classicoffensive ● ModDB Page: http://www.moddb.com/mods/counter-strike-classic-offensive Music: https://www.youtube.com/watch?v=7wv3j81GWK0 Want some wallpapers?: http://imgur.com/a/XSDtG

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts