Mycket nytt kring Steep

Mycket nytt kring Steep

I slutet av fjolåret släpptes Ubisofts extremsportspel Steep. Min recension hittar ni här, och jag var minst sagt kluven. Jag älskade grafiken och naturporren, men kom aldrig överens med kontrollen och tyckte att de mer gimmickartade tävlingstyperna var tråkiga.

Nu (eller snarare i fredags, den 27 januari) har Ubisoft släppt en ny uppdatering som faktiskt utlovar förändringar till just kontrollsystemet. I klippet nedan sitter Thibaut Zimmer, community developer, och Arnaud Ragot, game director och har det mysigt i en lift samtidigt som de säger att de har “förbättrat hoppen, tricken och g-kraftssystemet för att göra det det mer rättvist och mer lättfattligt för alla spelare”.

Uppdateringen introducerar också Director Mode, utökade kontroller under spelets reprisläge så att man kan knäppa de där drömbilderna man har i sitt huvud. Vi har också fått nya sponsrade event, community-utmaningar, nya kosmetiska föremål, uppdaterat användargränssnitt, förbättrad navigering på världskartan och möjligheten att stänga av HUD:en helt och hållet när man åker omkring. De fulla skriftliga patchnoteringara hittas här.

Slutligen introduceras också Steep World Tour i en helt egen video här nedan, en återkommande månatlig tävling vars första upplaga inleddes i fredags. Den första fasen avslutades igår, så det är tyvärr för sent att delta den här gången om du inte redan gjort det, men imorgon och i övermorgon kommer de kvarvarande deltagarna göra upp en mot en och försöka ta sig till de 32 översta placeringarna på leaderboarden för Rocky Path Challenge. De som lyckas gör sedan upp om den slutliga vinsten i freeride-tävlingen White Ballet mellan den 4 och 6 februari.

Den 10 februari släpps också gratis-dlc:et Alaska som lägger till en helt ny karta och helt nya tävlingar, men den kommer vi sannolikt att få anledningar att skriva mer om längre fram. Här är videorna om den nya uppdateringen och Steep World Tour. Lite sugen blir jag ju faktiskt på att ge spelet en ny chans.

STEEP – Game Update #1 – Jan.27th

Patchnotes – Jan 27th. : Development team provides Steep Community with an update on major features and improvements.

STEEP – Steep World Tour #1 – Designer’s Tips

The Steep World Tour Designer takes the Community through the first series of this recurring monthly competition starting from Jan. 27th.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts