Lenovo har avslöjat ett nytt VR-headset

Lenovo har avslöjat ett nytt VR-headset

Den årliga elektronikmässan CES (Consumer Technology Association) går av stapeln på torsdag, den 5 januari, och avslutas på söndag. För oss pc-spelare kretsar intresset främst kring Nvidias presskonferens natten till torsdag, då vi kommer få se nya ”spelsekvenser och miljöer” från Mass Effect: Andromeda.

HTC har förnekat rykten som hävdade att Vive 2 skulle avslöjas under mässans gång, men VR-fantaster kommer få gott om nyheter att lapa i sig ändå. Kinesiska Lenovo har nämligen presenterat sitt nya headset för The Verge, och vi kan redan nu betrakta det som en farlig konkurrent åt både HTC och Oculus. Displayerna i det hittills icke namngivna headsetet har högre upplösning (två stycken 1440 x 1440 OLED) och det ska också väga mindre än Vive (350 gram jämfört med Vives 555 gram).

Det bör dock nämnas att prototypen inte fungerar ännu. Headsetet kommer också ha stöd för Microsoft Holographic-plattformen, som kommer kunna köra Windows-appar i VR. Microsoft har hittills varit rätt vänligt inställda till Oculus Rift (headsetet såldes tillsammans med Microsofts Xbox-kontroller) men det känns inte omöjligt att de nu skulle ha hittat sig en ny parhäst i och med Lenovo.

Lenovo planerar lansera det nya headsetet någon gång under 2017 och de siktar på en prislapp kring 300 dollar.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts