Ghost Recon: Wildlands vill vara autentiskt

Ghost Recon: Wildlands vill vara autentiskt

Jag vet inte med er, men för mig har Ubisofts nya sandlådeskjutare Ghost Recon: Wildlands framstått som dum dudebro-action sedan dag ett. Inget fel i sig, ibland är det riktigt skönt att bara panga loss utan eftertanke, men den nyaste utvecklardagboken målar en bild av ett spel som inte är fullt så simpelt som det kanske verkar.

Sam Strachman (narrative director) och Dominic Butler (lead game designer) förklarar att de vill att Wildlands ska kännas autentiskt, och de har samarbetat med experter för att bolivianska uttryck både ska användas och uttalas korrekt. Utvecklarna har även lagt mycket möda på kartellens beteende, hur de försöker få lokalbefolkningen på sin sida, både genom piska och morot.

Strachman och Butler pratar sig också varma om kartellens individuella medlemmar, här ska finnas allt från genomonda monster till helt vanliga bolivianer som bara försöker försörja sig. Den gråa moralzonen är viktig, och spelarkaraktärerna kommer inte alltid betraktas som hjältar av lokalbefolkningen, bara soldater för den andra sidan i ett krig som inte angår dem.

Ghost Recon: Wildlands släpps den 7 mars. Här är den nya utvecklardagboken.

The Story & Narrative of GHOST RECON: WILDLANDS

The Narrative Director and Lead Game Designer of Ghost Recon: Wildlands explain how the game integrates its narrative into the environment and gameplay, and what liberties were taken with its historical but controversial backdrop. This is the final interview in our 3-part interview series about Ghost: Recon Wildlands.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts