Gears of War-utvecklaren och Microsoft stämda av den ”riktiga” Cole Train

Gears of War-utvecklaren och Microsoft stämda av den ”riktiga” Cole Train

Epic Games, Microsoft och röstskådespelaren Lester Speight, har blivit stämda. Det är Lenwood ”Hard rock” Hamilton som vill ha ersättning, eftersom han påstår att Augustus ”Cole Train” Cole i Gears of War-serien är baserad på honom. Hamilton är en före detta Wrestling-brottare och NFL-spelare, varav det sistnämnda även gäller den fiktiva karaktären Cole Train i Gears of War (även om det heter ”Thrashball” i spelserien).

I stämningen – som går att läsa i sin helhet på denna länk – säger Hamilton att det inte bara är utseendet som är kopierat, utan att själva rösten i spelet faktiskt är hans egen.

1998 pratade Lester Speight, röstskådespelaren bakom Cole Train, med Lenwood Hamilton om en spelidé han hade, men Hamilton svarade att han inte ville vara med eftersom spelet skulle innehålla våld. Om det rörde sig om det första Gears of War eller inte, framgår inte. Enligt stämningen ska Epic Games senare ha använt inspelat material från Lenwood Hamilton och mixat ihop hans röst med Lester Speights. Om det gick till så eller ej, är svårt att bevisa och känns enligt mig ganska långsökt.

De fysiska likheterna är däremot många. Enligt stämningen är Hamilton och Cole Train slående lika på följande sätt:

”The similarities of the avatar “Cole Train” and Hard Rock Hamilton include that both are black (and “Cole Train” is the only black avatar in the Gears of War series, they both played professional football (although in Gears of War the game is called “thrashball”), Cole Train’s number is 83 (same year that Hamilton played for the Philadelphia Eagles -1983), the derby hat, wristbands, a front gold tooth, and a striking resemblance of both physiognomy and body build.”

Att det dröjde ända tills i år innan Lenwood Hamilton valde att stämma Epic Games, Microsoft och Lester Speight, beror enligt Hamilton på att han inte hade hört talas om spelserien Gears of War förrän så sent som 2015.

Vad tror du, är Cole Train i själva verket baserad på Lenwood Hamilton? Lämna gärna en kommentar!

About The Author

Glad gamer med smak för action och äventyr, men älskar även storytunga titlar där ett bitterljuvt slut är grädden på moset. Uppväxt med konsoler, men tog år 2014 steget in i PC-världen där de magiska 60 FPS väntade.

Related posts