Frontier har stämt Atari för uteblivna royalties

Frontier har stämt Atari för uteblivna royalties

I mitten av november släpptes tivolisimulatorerna Planet Coaster och Rollercoaster Tycoon World sida vid sida. Den allmänna åsikten är att Planet Coaster drog det längre strået, men enligt vår recensent Rikard Olsson handlade det inte om en förkrossande seger – han delade ut betyget till 72 % till Planet Coaster och 65 % till Rollercoaster Tycoon World.

Det som gjorde hela kampen ännu mer intressant är givetvis det faktum att Planet Coaster-utvecklarna Frontier tidigare legat bakom två expansionspaket till Rollercoaster Tycoon 2, och även utvecklade Rollercoaster Tycoon 3 från grunden tillsammans med Atari. “Varför fortsatte de då inte bara med Rollercoaster Tycoon?” frågar du dig kanske, och nu har vi fått ett väldigt troligt svar på den frågan.

TMZ rapporterar att Frontier stämt Atari på 2,2 miljoner på grund av uteblivna royalties för Rollercoaster Tycoon 3. Atari gick i konkurs 2013 men är numera vinstdrivande igen, så Frontier tycker att det är hög tid för Atari att betala vad de är skyldiga.

För Eurogamer berättar Frontiers David Walsh att de “försökt lösa problemet utan att ta till rättsliga åtgärder”, men nu anser de sig inte längre ha något annat alternativ än att ta upp ärendet i rätten. Vi lär få anledning att återkomma till det här ämnet i framtiden.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts