Dragon Age 2-DLC lades ned på grund av bytet till Frostbite

Dragon Age 2-DLC lades ned på grund av bytet till Frostbite

Electronic Arts älskar verkligen den svenskutvecklade spelmotorn Frostbite Engine. Utöver Battlefield-serien och Battlefront, har allt från Fifa 17 till kommande Mass Effect: Andromeda utvecklats i Frostbite. Det var dock redan för några år sedan, när Dragon Age 2 var aktuellt, som skiftet till Frostbite ägde rum hos Bioware.

I en rad inlägg på Twitter berättar Dragon Ages Creative Director Mike Laidlaw nu om varför DLC-paketet som skulle heta Exalted March lades ned. Tydligen stod studion i valet och kvalet mellan att fortsätta utveckla det nedladdningsbara materialet, eller att börja bekanta sig med Frostbite Engine inför uppföljaren Dragon Age: Inquisition.

– Först och främst, varför lade vi ner det? Det är lätt att tro att det berodde på ”reaktionerna” till Dragon Age 2, men så var det inte! Det berodde på vårt spelmotorbyte till Frostbite. Vi hade möjligheten att göra båda på en gång, men visste att det skulle vara första gången motorn användes till “RPG-grejer” och att skulle bli svårt.

Det slutade alltså med att studion prioriterade Frostbite och Dragon Age: Inquisition över Exalted March, vilket såhär några år senare känns som ett bra val. Dragon Age: Inquisition hamnade visserligen i skuggan av The Witcher 3 och dess expansioner, men Bioware lär inom ett par månader locka tillbaka en stor del rollspelsälskare med det Frostbite-drivna Mass Effect: Andromeda.

About The Author

Glad gamer med smak för action och äventyr, men älskar även storytunga titlar där ett bitterljuvt slut är grädden på moset. Uppväxt med konsoler, men tog år 2014 steget in i PC-världen där de magiska 60 FPS väntade.

Related posts