Dirt 4 släpps i sommar!

Dirt 4 släpps i sommar!

Utannonseringarna står som spön i backen idag. Först Pillars of Eternity 2, sedan MXGP 3 och nu har Codemasters avslöjat sitt nya rallyspel Dirt 4. Den en minut långa premiärtrailern hittar ni nedan och den matiga pressreleasen bjöd på följande avslöjanden.

Först och främst introducerar spelet Your Stage, ett verktyg med vilket man kan skapa helt egna rallysträckor. Man väljer plats och ställer in olika parametrar varpå spelet genererar en unik rallysträcka som man kan köra själv och dela med andra. Med Your Stage kan man även skapa längre rutter, säger Codemasters, så vi antar att de som levereras med spelet återigen kommer vara av det kortare slaget.

Dirt 4 siktar på att kombinera spänningen och realismen från Dirt Rally med tillgängligheten och de adrenalinfyllda tävlingarna från Dirt 2 och 3. Traditionella rallysträckor inspirerade av de gamla Colin McRae-spelen blandas med tajta tävlingar längs officiella banor baserade på det officiella världsmästerskapet i Rallycross och uppgörelser med såväl buggies som frustande lastbilar. Vi kommer också få bekanta oss med det “skandalöst roliga” nya spelläget Joyride.

Dirt 4 innehåller över 50 fordon, fem “otroliga rallyplatser” (Australien, Spanien, Michigan, Sverige och Wales), det återkommande spelläget Landrush, en rallyskola, ett karriärläge med sponsormål och teambyggande, daily challenges, onlineranking, en realistisk skademodell och möjligheten att själv meka med bilarna.

Dirt 4 släpps den 6 eller 9 juni i Europa (det är lite oklart vilket datum som gäller för vår region). Här är premiärtrailern.

DiRT 4: the announcement [UK]

Motorsport by its very nature is dangerous – it says so on the back of the ticket. DiRT 4 is all about embracing that danger. It’s about the thrill, exhilaration and adrenaline that is absolutely vital to off-road racing. And more than that, it’s about loving that feeling.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts