“Det finns inget Half-Life 3”

“Det finns inget Half-Life 3”

Följande bör tas med en nypa salt. Andrew Reiner hos Game Informer har jobbat på en story om Half-Life 3:s vara eller icke vara i åratal, men har fått kalla handen av samtliga källor han varit i kontakt med. Alla utom en.

Andrew Reiner hade föredragit att kunna citera flera källor, men det verkar i dagsläget vara omöjligt. Så han beslöt sig för att publicera en intervju med en anonym källa från början av 2015, som kanske eller kanske inte berättar sanningen. Här är några av de mer slående avslöjandena, men läs för all del intervjun i dess helhet.

– Det finns inget Half-Life 3. Valve har aldrig utannonserat ett Half-Life 3. Det närmaste de kom var efter Half-Life 2, då de sade att det skulle komma tre episoder. Vi fick bara två av dem. Man kan betrakta det hör som ett ouppfyllt löfte. Allt annat som vi tänker på som ett fullständigt spel eller en uppföljare har aldrig utlovats.

– Jag vet att det vid olika tillfällen funnits olika grupper av utvecklare som inlett saker som de hoppades och föreställde sig skulle bli Half-Life 3. Jag vet att dessa projekt haft varierande grader av deltagande och medvetenhet inom studion, inklusive betydande medlemmar av Valve och till och med Gabe Newell.

– Att välja en sak och säga “det här var absolut Half-Life 3” eller “det här är Half-Life 3” är svårt med tanke på hur Valve fungerar.

Vi vet inte särskilt mycket om hur Valve egentligen fungerar internt, men strukturen tycks vara väldigt öppen och de anställda har friheten att arbeta med lite vad de vill. Enligt den anonyma källan har vissa så kallade Half-Life 3-projekt inkluderat så många som 30-40 personer, innan de slutligen skrotats. Och varje gång blir det svårare och svårare för de anställda att börja om på nytt.

– En tredje episod till Half-Life 2 kommer aldrig levereras, den idén är död. Det finns inget universum där det någonsin kommer hända. Men jag tror att det finns ett universum där ett självständigt projekt kunde fylla hålet det lämnade efter sig, men det är en svår situation.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts