Constructor HD har ett slutgiltigt (!?) releasedatum

Constructor HD har ett slutgiltigt (!?) releasedatum

Constructor HD skulle ha släppts i januari 2016. Veckorna gick, månaderna likaså och nu har nästan ett helt år gått. Men okej, det har ju gått 20 år sedan originalet såg dagens ljus och med detta i åtanke är ju ett år ingenting. Glad i hågen skrev jag förra månaden att releasen skulle gå av stapeln den sista januari. Så blir det inte. Det sista (senaste?) budet är 28 februari, och vi håller tummarna för att det faktiskt blir så också.

Precis som i herrens år 1997 spelar du som en chef för ett byggbolag som ömsom bygger, ömsom underhåller fastigheter. Detta är inte ett svulstigt SimCity där du härskar över en mångmiljonstad utan ett litet grannskap där du konkurrerar med andra byggföretag som (rimligt nog) skickar clowner, hippies och spöken efter dig. Allt medan du försöker bygga kök åt en krävande dam och tar upp jakten på trädgårdstomtar.

För en oinsatt låter det väldigt befängt, men snarare är det väldigt brittiskt. Jag tycker om tanken på en strategititel som inte verkar i alltför stor skala. Det återstår dock att se om 28 februari blir releasedagen. Vi hoppas. Den 31 januari blir dock inte händelselös för då får alla som gillar System 3 på Facebook ett ex av originalet plus en demo av Constructor HD. Gratis är, som alla väl vet, väldigt gott.

 

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts