Conan Exiles kommer ha spelarstyrda servrar och moddstöd

Conan Exiles kommer ha spelarstyrda servrar och moddstöd

I tisdags tog vi en ny titt på norska Funcoms kommande online-överlevare Conan Exiles.

Nu har det visat sig att spelarnas frihet sträcker sig betydligt längre än basbyggande, och spelet kommer lanseras tillsammans med möjligheten att köra egna servrar, antingen på egen hårdvara eller genom att hyra dem från Funcoms officiella partner Ping Perfect.

Med en egen server kan man justera mängder av olika regler, som att stänga av PvP, avatarer och sandstormar, välja vad spelare förlorar när de dör, kontrollera dygnscykeln och mängden tillgängliga resurser. Man kan till och med stänga av hunger- och törstsystemen om man så vill.

De flesta (men inte alla) förändringar träder i kraft omedelbart utan omstart av servern, och administratörerna har också tillgång till ett fullfjädrat utvecklingsverktyg som tillåter dem att spawna alla spelets tillgängliga föremål, alltifrån vapen och monster till byggnadsmaterial och resurser. Man kan också aktivera “god mode”, bli odödlig och teleportera runt i världen.

Inte nog med det, Funcom har dessutom utannonserat fullt moddstöd för spelet (inklusive Steam Workshop). Genom att ladda ner en skräddarsydd Unreal Engine-editor kan man förändra spelet på en mängd olika sätt, lägga till nya fiender och föremål och förändra aspekter av spelmekaniken.

Conan Exiles lanseras som early access på Steam den 31 januari. Både spelarstyrda servrar och moddstöd kommer finnas tillgängliga från dag ett.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts