Cayne, från Stasis-teamet, släpps gratis idag

Cayne, från Stasis-teamet, släpps gratis idag

The Brotherhood är just nu i full färd med Beautiful Desolation (som jag gärna hade länkat till men den funktionen har just denna morgon fått lite hicka) men de har också arbetat hårt på en sedan länge utlovad prequel till skräckäventyret Stasis. Planerna på Cayne har funnits sedan Stasis kickstarterkampanj för fyra år sedan. Då man “byggt spelet från grunden” har det tagit en del tid i anspråk, men nu är spelet äntligen här.

Nästan, i alla fall. Någon gång under dagen släpps det på Steam. Berättelsen kretsar kring Hadley, en höggravid kvinna som vaknar upp i en mystisk anläggning utan vetskap om var hon är och varför. 3d-renderade karaktärer, HD-bakgrunder, röstskådespeleri, FMV-sekvenser och intrikata pussel utlovas, och allt detta till det svårslagna priset noll kronor. (Jag hade gärna länkat till Steamsidan men … ja, ni vet.)

Förmodligen hoppas teamet att nytillkomna spelare ska fatta tycke för Cayne och gå vidare till det alldeles utmärkta Stasis. Historien i prequelkapitlet ska dock stå stadigt på egna ben.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts