Capcom skryter om antalet skeppade Resident Evil 7-exemplar

Capcom skryter om antalet skeppade Resident Evil 7-exemplar

Capcom har annonserat att de har skeppat 2,5 miljoner exemplar av deras kritikhyllade (bland annat av oss) Resident Evil 7.

Det här låter vid ett snabbt ögonkast som att Capcom skryter om att den senaste delen i deras ikoniska skräckserie säljer som smör, men i själva verket innebär det bara att de har skickat ut 2,5 miljoner exemplar av spelet till butiker och inte att de faktiskt har sålt ens i närheten av den siffran. Som siffra säger den alltså inte så mycket mer än att Capcom räknar med att efterfrågan kommer att vara stor. Kanske kommer vi rentav kunna bygga kojor av miljontals osålda Resident Evil 7-förpackningar inom kort.

De har säkert anledning att vara optimistiska dock – dels med tanke på det positiva kritiska mottagandet och faktumet att en ny del i Milla Jovovich-frontade filmserien är på gång vilket lär höja seriens profil ytterligare. Sammanlagt förväntar sig Capcom att spelet säljer minst 4 miljoner ex till slutet på mars, vilket låter som en hel del men då ska man komma ihåg att de klassade det (förvisso mer påkostade) Resident Evil 6 som en besvikelse för att det “bara” sålde i 5 miljoner ex.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts