Bönhörd? Shenmue-remasters verkar vara på väg

Bönhörd? Shenmue-remasters verkar vara på väg

Jag blev så lycklig när jag i höstas, efter att ha hämtat en dammig kartong från förrådet, upptäckte att min Dreamcast liksom Shenmue-spelen ännu hängde i. Shenmue II, i synnerhet, är en av mina favorittitlar genom alla tider och att det fortfarande var tillgängligt för mig var glädjande. Så är det förstås inte för alla.

Shenmue-duon släpptes 1999 respektive 2001 till en konsol som snabbt blev dödsdömd. Därför har Shenmue III satt igång ett begär efter att spela originalspelen hos både gamla och potentiellt nya fans. Sega lovade i fjol att undersöka saken, men sa att det tekniskt sett var mer komplicerat än att bara porta titlarna till nya format.

Två nyligen registrerade domäner, undertecknade Sega Europe, sätter dock fart på drömmarna igen. ShenmueHD.com samt ShenmueRemastered.com talar sitt tydliga språk. Tack, Gematsu.

Snart ska vi också kunna vänta oss livstecken från trean, som ska släppas i slutet av året.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts