Arkane lovar oss ett “fläckfritt” Prey på pc

Arkane lovar oss ett “fläckfritt” Prey på pc

Vi älskar Arkane Studios. Vi älskade emellertid Dishonored-studion ännu lite mer innan Dishonored 2-debaclet på pc. Patchar har visserligen räddat situationen i mångt och mycket men minnena av ännu en undermålig pc-release är alltjämt färska. I en intervju säger Arkanes Rafael Colantino att de lärt sig en läxa inför Prey.

– Vi hade en skakig lansering på pc. Under utvecklingen vet du aldrig exakt vad du kommer att se, inte minst på pc då det finns så många olika uppsättningar. Olyckligtvis gick det som det gick: det släpptes, därefter patchades det och nu flyter det riktigt bra. Så självklart lägger vi ner dubbla tiden på att säkerställa att pc-versionen den här gången verkligen är fläckfri vid lanseringen, berättar Colantino för Game Informer.

Arkanes co-creative director nämner mer QA och det faktum att Prey har en annan motor, på frågan om hur de konkret ska gå till väga för att undvika fallgropar den här gången.

– I Dishonoreds fall skapade vi i princip en ny motor. Även om den bygger på idTech är det mesta omstöpt. I Preys fall använder vi oss av CryEngine så det är en motor med flera lyckade releaser under bältet. Det är alltså ett annat läge. Oavsett vad är vi medvetna nu vilket vi var även då, men det tog oss på sängen litegrann.

“Vi tror det när vi ser det”, kan vara en bra filosofi. Det är uppmuntrande att Arkane är medvetna och ångerfulla men om detta visar sig får vi först se när Prey släpps under 2017.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts