Pärlor från 2016 – Devil Daggers

Pärlor från 2016 – Devil Daggers

Under de kommande dagarna tipsar vi er om såväl de bästa spelen från 2016 och de som kanske har glömts bort. (Det ena behöver inte utesluta det andra.) Vi har redan tjuvstartat med Aviary Attorney, som du kan läsa om här. Denna sista dag på nådens år 2016 känns det dock passande att dra fram något hopplöst, becksvart och djupt frustrerande. Devil Daggers är det spelet. Denna benhårda, brutala roguelikeshooter låter dig tampas förgäves mot en oändlig hord av demoner, beväpnad med magiska dolkar som skjuts ut ur dina händer.

Att försöka streta mot omöjliga odds känns relevant med tanke på året som gått, och inte minst kan det vara förhärdande inför det stundande Trump-året. Devil Daggers både nöter ner och bygger upp. Det kommer alltid att besegra din virtuella kropp i spelet, men aldrig din vilja att bli lite, lite bättre. På så vis kan denna förrädiskt simpla shooter ändå kallas karaktärsdanande. Typ.

Framför allt är det helt enkelt roligt. Att kämpa för att få power-ups för att leva några extra ögonblick är svettigt och intensivt. Devil Daggers kanske inte ser mycket ut för världen, men det är ett utmärkt verktyg för den som vill ha en lika oväntad som perfekt gestaltning av samtiden. Det väcker alltså både hopplöshet och en stark glöd att ändå kämpa på i extrem motvind.

Tidigare tips: Aviary Attorney

Devil Daggers – Trailer – Available now on Steam

http://store.steampowered.com/app/422970 Devil Daggers is a fast-paced shooter that places you in an abyssal arena to face endless legions of demons. Armed with versatile magic daggers and a fluid movment system, fight to survive as long as you can. For updates follow: http://twitter.com/devildaggers http://devildaggers.com

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts