Nedlagd Crytek-studio föds på nytt som Black Sea Games

Nedlagd Crytek-studio föds på nytt som Black Sea Games

Tidigare denna månad kunde vi rapportera att Crytek stänger ner fem av sina studior, men ur askan har en fågel Fenix rest sig och den heter Black Sea Games. Studion – som från början grundades 2001 med namnet Black Sea Studios och senare blev Crytek Black Sea – ligger i Bulgarien och hör alltså till en av fem forna Crytek-studior som inte längre finns.

Crytek Black Seas nystart som Black Sea Games utannonserades emellertid via Twitter redan i november, men det var så sent som 22 december som den nya studion öppnade portarna för sin officiella hemsida (en nyhet vi tyvärr missade i allt julmatsfrosseri). Tekniskt sett hann den Bulgariska Crytek-studion alltså omstruktureras redan innan det blev klart att Crytek skulle stänga igen några av sina arbetsplatser, vilket såhär med facit i hand känns som en liten ledtråd att nedskärningar var på gång hos Crytek. Nåja, nog med konspirationerna!

Grundaren Vesselin Handjiev styr fortfarande skutan och Black Sea Games har enligt ett meddelande på hemsidan ett nytt projekt på gång. Någon mer information om den “nya” studions kommande spel har vi dock inte fått ännu, eftersom studion kort och gott har arbetat alldeles för kort tid på spelet för att kunna dela med sig av något ännu.

About The Author

Glad gamer med smak för action och äventyr, men älskar även storytunga titlar där ett bitterljuvt slut är grädden på moset. Uppväxt med konsoler, men tog år 2014 steget in i PC-världen där de magiska 60 FPS väntade.

Related posts