Mer detaljer om bråket mellan Konami och Hideo Kojima

Mer detaljer om bråket mellan Konami och Hideo Kojima

Bild: The Game Awards

I samband med The Game Awards – som gick av stapeln under torsdagsnatten förra veckan – fick vi en ny trailer för Hideo Kojimas kommande storspel Death Stranding, det första projektet han gör sedan den mycket uppmärksammade skilsmässan med Konami under fjolåret. Geoff Keighley, värd för The Game Awards, passade även på att utnämna Hideo Kojima till industriikon under känslosamma former.

Allt det här följer händelserna under fjolårets The Game Awards, då Hideo Kojima inte fick lov av Konami att medverka, trots att han var högst ansvarig för det japanska företagets dunderhit Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Geoff Keighley beslöt sig därför för att hänga ut Konami offentligt på scen (trots att de var en av evenemangets sponsorer) och nu, ett år senare, har Keighley valt att berätta mer om händelsen, och avslöjar nya detaljer om Hideo Kojimas tumulta 2015.

– Jag har inte pratat mycket om det, men det var en oerhört tuff tid på grund av att Hideo Kojima gick igenom så mycket under fjolåret, sade Keighley i en intervju med Glixel. Det faktum att han ens slutförde spelet under de omständigheterna är fantastiskt i sig. Han var inlåst i ett avskilt rum på en annan våning än hans team under de sista sex månaderna av utvecklingen. Han kunde inte ens prata med dem – han var tvungen att prata genom någon annan. Det var så spelet gjordes klart.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts