Här är X-Wing återskapat i Unity

Här är X-Wing återskapat i Unity

Det klassiska Star Wars-rymdskeppet X-wing är i ropet just nu. Rogue One håller fortsättningsvis världens biografer i ett järngrepp, och inför premiären av nämnda film fick vi ett gratis dlc till Star Wars: Battlefront där vi kunde flyga omkring i en X-wing i VR.

Men när man tar ordet “X-wing” i mun i pc-spelsammanhang är det givetvis det klassiska Lucasarts-spelet Star Wars: X-Wing från 1993 som dyker upp i vårt gemensamma medvetande (det och uppföljaren X-Wing Alliance). För drygt två år sedan föreslog spelutvecklaren David Esparza Guerrero en remake av spelmotorn för X-Wing, och nu är den verklighet.

I klippet nedan ser vi X-Wing återskapat i den populära grafikmotorn Unity. Projektet kallas för XWVM och en Q&A om spelet finns hos Mod Database. Där kan vi bland annat läsa att man måste äga originalspelet för att kunna spela modden (GOG- och Steam-versionerna fungerar också) och att projektet förmodligen kommer släppas bitvis vartefter uppdragen blir färdiga. Hittills finns dock ingen publik release tillgänglig.

XWVM har inte fått Disneys godkännande, men Guerrero känner sig rätt säker på att hans projekt kommer få vara ifred. Vi på PC Gamer tror på raka motsatsen men önskar honom lycka till.

XWVM Prototype Gameplay (2016-12-03)

Development gameplay video of current progress of the XWVM community mod: a remake of the original 1993 X-Wing flight engine meant to replace the old DOS or Windows executable. Please check the FAQ at http://www.moddb.com/mods/xwvm/news/hello-and-faq . We had to skip the intro because ContentID blocks the whole video when it detects that Star Wars logo and text crawl!

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts