Forza Horizon 3: Blizzard Mountain

Forza Horizon 3: Blizzard Mountain

Ett klockrent exempel på hur DLC ska göras.

Vi skildes inte åt som bästa vänner, Forza Horizon 3 och jag. Jag skrek och var upprörd, ägnade stora delar av min recension åt tekniska tillkortakommanden och hävdade rentav att jag föredrog den mer beräkneliga konsolversionen. Det var en jobbig vecka.

Det har gått ett par månader sedan dess, och jag var rätt nervös när jag startade upp Forza Horizon 3 för första gången på länge. Jag var inte vidare pigg på att riva upp gamla sår. Min skepsis fick dock ge vika direkt när det visade sig att Playground Games tagit åt sig av kritiken, och åtgärdat de tekniska problemen till fullo (i alla fall på min dator).

Spelet rullar numera på perfekt och är vackert som få. Jag blir rentav kär på nytt och får en mysig känsla i magen. De vintriga miljöerna känns som en isande uppfriskande vind rakt in i näsborrarna. Allt gammalt groll är glömt och nu ska jag bara njuta.

Blizzard Mountain är ett helt nytt område i spelvärlden. Man flyger hit med helikopter, och progressionen är frikopplad från moderspelet. Man tjänar ihop stjärnor istället för fans, och när man har tillräckligt många av dem låser man upp nästa omgång tävlingar ända tills man blivit kung över berget.

I korthet:

Vad är det?

Snabba rallybilar längs isiga småvägar

Utvecklare

Playground Games

Utgivare

Microsoft

Web

xbox.com/sv-se/games/forza-horizon-3

Pris

195:-

Pegi

3 år

Testat på

Intel Core i5-4690K, Geforce GTX 970, 16 GB RAM

Bennys nemesis XCrazyItalianoX slår till igen.
Bennys nemesis XCrazyItalianoX slår till igen.

Väglaget medför vinterdäck samt fokus på handbromssladdar och rallybilar. Man kör upp och ned för branta berg, och får då och då tampas med en och annan snöstorm tillsammans med illvilliga isfläckar på vägen. Blizzard Mountain är tillräckligt annorlunda för att jag ska känna mig väldigt tillfredsställd av hela paketet. Det här är ett närapå perfekt sätt att lägga till nytt innehåll i det här spelet.

Jag har ändå några klagomål: det är onödigt och dumt att man måste köra ända tillbaka till festivalområdet för att köpa vinterdäck åt gamla bilar, och jag har också vissa reservationer angående det nya stjärnsystemet. För att få maximal utdelning (det vill säga tre stycken) i en tävling måste man inte bara vinna loppet, utan även utföra diverse dumheter som att preja andra förare eller handbromssladda ett visst antal gånger. Jag rynkar alltid på näsan åt dylikt nonsens i racingspel, om det distraherar mig från att köra så snabbt som möjligt så struntar jag oftast i det. Så även den här gången.

Blizzard Mountain är fortfarande Forza Horizon 3, men ett Forza Horizon 3 i ett gnistrande vinterlandskap, fullproppat med frustande rallybilar, vackra solnedgångar och en alldeles magnifik utsikt. Med andra ord är det högst rekommenderat.

En ny bucket list-utmaning går ut på att köra över snögubbar.
En ny bucket list-utmaning går ut på att köra över snögubbar.
Forza Horizon 3: Blizzard Mountain Reviewed by on .
4

Utslag

80
80
Ett närapå perfekt komplement till originalspelet.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts