Motorsport Manager

Motorsport Manager

En detaljrik inblick i livet vid depåmuren.

Det finns två typer av människor här i världen: de som inte förstår sig på formel 1 och vi som gör det. De som bara ser bilar som kör runt i cirklar och vi som ser bortom ytan, på vad som egentligen pågår. Motorsport Manager är spelet för oss.

Däck, bränsle, förarnas preferenser, komponenters livslängd, väderlekens utveckling och ren, skär tur. Från sittbrunnen i en formelbil har man ganska dålig koll på vad som händer på banan. Från depåmuren, å andra sidan, har man den överblick som krävs för att fatta rätt beslut, även om man ofta gör raka motsatsen.

Motorsport Manager handlar om risker och belöningar. Försöker jag spara på däck och bränsle för att nå mållinjen med ett depåstopp färre än alla andra? Chansar jag på att duggregnet tilltar och inleder loppet på mellanvädersdäck istället för slicks? Och så vidare.

Spelet är proppfyllt med menyer, men de är tillräckligt användarvänliga för att även menyfobiker som jag ska kunna känna sig bekväma. Utanför racingbanan tar man hand om sitt team, interagerar med personal och media, samt bygger nya komponenter och faciliteter. Man kan till och med rösta om regeländringar inför nästa säsong, och förhandla med förare från konkurrerande stall. För oss som lever och andas formel 1 är det här nästan för bra för att vara sant.

I korthet:

Vad är det?

Ett management-spel om och med snabba racerbilar

Utvecklare

Playsport Games

Utgivare

Sega

Web

motorsportmanager.com

Pris

345:-

Pegi

12 år

Testat på

Intel Core i5-4690K, GeForce GTX 970, 16 GB RAM

Spelets fejkade Twitter-flöde bjuder på ett och annat gott skratt.
Spelets fejkade Twitter-flöde bjuder på ett och annat gott skratt.

Motorsport Manager må sakna de officiella licenserna, men om man har koll på den verkliga formel 1-kalendern kan man med lätthet identifiera verkliga banor, stall och förare. Spelet finner dessutom styrka i licensernas frånvaro, och mästerskapen kan bjuda på bränslepåfyllning (som förbjöds i formel 1 för ett bra tag sedan) och annorlunda format för tävlingshelgerna.

Timmarna flyger när jag sitter och pular med mina förare och bilar. Jag misslyckas kapitalt ungefär lika ofta som jag får in rena fullträffar. Jag lär känna mina förares personligheter, och precis som i verkligheten går deras prestationer upp och ner beroende på vad som händer omkring dem. De kan få för sig att lämna stallet mitt under pågående säsong, eller komma med krav angående teamets övriga personal. Håhå, jaja, det är inte lätt att var chef.

Motorsport Manager är bättre än jag någonsin trodde det skulle vara. Förvisso lämnar animationerna på racingbanan en del i övrigt att önska, men som helhet är det här ett ruggigt lyckat debutpaket av Playsport Games. Det är alldeles uppenbart att de är lika stora formel 1-nördar som jag är, och jag älskar dem för det.

Om förarna ligger nära varandra på banan kan du säga åt den ena att släppa om den andra.
Om förarna ligger nära varandra på banan kan du säga åt den ena att släppa om den andra.
Motorsport Manager Reviewed by on .
4.3

Utslag

86
86
En kärleksfull och träffsäker tolkning av livet som stallchef.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts