Moto Racer 4

Moto Racer 4

Den kassa kontrollen underminerar det mesta i Moto Racer 4.

Det finns ett väldigt enkelt sätt att ta reda på om ett racingspel är bra eller inte. Starta ett time trial-lopp eller motsvarande spelläge, där du bara kör längs en tom bana utan andra förare. Har du roligt? Då är spelet förmodligen bra. Har du tråkigt? Då är spelet mindre bra.

Moto Racer 4 är mindre bra. Faktum är att det är ganska uselt. De färggranna miljöerna och den goda fartkänslan hjälper inte när själva motorcykelkörandet känns oprecist och otillräckligt. Efter bara några minuter med spelet börjar jag bläddra desperat i menyerna efter avancerade inställningsmöjligheter för min handkontroll, men några sådana finns inte överhuvudtaget.

Det känns aldrig bra att gasa sig igenom långa svepande kurvor. Motorcykeln är inte det minsta följsam och mina justeringar är knyckiga. Visst, Moto Racer 4 är ingen simulator, men det är ingen ursäkt för dålig precision. De överdrivet känsliga kontrollerna gör att jag slungar mig fram och tillbaka över vägen, och ofta känns det som att jag borde ha tagit mig förbi det där hindret istället för att torpedera det.

I korthet:

Vad är det?

Arkadracing vars bäst före-datum passerades för länge sedan

Utvecklare

Playsport Games

Utgivare

Microids

Web

microids.com/EN/news/moto-racer-4,77

Pris

295:-

Pegi

7 år

Testat på

Intel Core i5-4690K, Geforce GTX 970, 16 GB RAM

Om man gör ett trick får man en extra boost när man landa
Om man gör ett trick får man en extra boost när man landar.

Man kan köra omkull andra förare med våldsamma prejningar, men inte heller det känns särskilt bra. Ofta resulterar sammanstötningar i att man tappar kontrollen helt, oavsett kollisionsvinkel, och det känns inte som att några fysikregler existerar överhuvudtaget.

Bandesignen är inte särskilt lyckad heller. Miljöerna är mysiga, men flytet lyser med sin frånvaro, speciellt under de mer snirkliga partierna. Man kan dra upp cykeln på bakhjulet för att få en turbo, men man förväntas göra det så ofta att det bara blir jobbigt.

Landsvägstävlingar blandas med motocrossbanor, så variationen är i teorin god. Man får till och med koncentrera sig på lite andra saker under grustävlingarna, såsom att utföra trick och handbromssladda runt tajta kurvor.

Likaså har karriärläget ett intressant upplägg, och man kan låsa upp förare med olika personligheter, egenskaper och motorcyklar. Men inget av det här spelar roll då jag ändå känner att jag spelat mer än tillräckligt efter färre än en handfull timmar.

Moto Racer är ett varumärke jag kände viss kärlek för en gång i tiden. Jag minns när jag spelade originalet på min allra första pc, och tappade hakan när man plötsligt fick köra längs den kinesiska muren. Moto Racer 4 får mig att tvivla på att den här serien någonsin var bra till att börja med. Jag hoppas att någon säger stopp nu, innan ännu fler barndomsminnen förstörs.

Moto Racer 4 Reviewed by on .
2.4

Utslag

48
48
En tafatt och fullständigt onödig comeback.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts