Farming Simulator 17

Farming Simulator 17

Farming Simulator 17 tar bondespelen till en ny nivå.

Jag rullade fram längs en klippkant med min Massey Ferguson-skördetröska, majsen rann ner i tanken i rask takt. Jag tittade ut över nejden, som bredde ut sig vacker som ett vykort i den disiga soluppgången. Jag tänkte redan på hur mycket pengar jag skulle få av den korpulente markägaren när jag var klar, då Tom Pettys Free Falling började spelas på Simulator Radio. Det var då jag insåg att jag var fast. Igen.

Farming Simulator 17 är ett sådant spel. Ett som man kan sätta sig med i ”bara en kvart innan läggdags” för att sedan titta upp med rödkantade ögon kring trestrecket och bestämma sig för att man bara ska ta in en skörd till så får det vara läggdags sedan. Ett spel som klarar sig helt och hållet utan plattformspussel, problemlösning eller våld. Det saknar nästan helt allt det vi normalt tänker på som ”spel” — det enda egentliga tävlingsmomentet här är att hitta 100 guldklimpar som är utspridda över kartan. Du sköter din gård, köper nya prylar och njuter av livet på landet, helt enkelt.

För mig, som spelat oanständigt mycket av föregångaren FS15, är det de små detaljerna som gör årets uppföljare till ett mycket bättre spel. Den inbyggda radio-streamingen. Den rika och ibland oväntat vackra ljussättningen. De inte fullt lika korkade AI-arbetarna. De många bondegrannar jag kan hjälpa med olika sysslor för att tjäna en hacka. Men kanske framför allt det sätt en traktor saggar ner på plågade, buktande däck när jag hänger på en tung harv eller plog. En simulation handlar om känsla, och här känns det mesta helt enkelt rätt.

I korthet:

Vad är det?

Bondgårdssimulator med mys och megamaskiner

Utvecklare

Giants Software

Utgivare

Focus Home Interactive

Web

farming-simulator.com

Pris

350 kr

Pegi

3 år

Testat på

Intel Core i5-6600K 3,5 GHz, 16 GB RAM, GeForce GTX 1070 16 MB

Att något så simpelt kan vara så vackert.
Att något så simpelt kan vara så vackert.

FS17 har anklagats för att inte innehålla tillräckligt med nyheter jämfört med föregångaren. Men faktum är att ALLT är nytt här. Det är bara på en så grundläggande detaljnivå att man först knappt märker det. Fysik, ljud, ljus, AI, uppdrag och mycket mer har fått en grundlig ansiktslyftning. Och alltsammans inramar ett av de mysigaste spel jag någonsin spelat. Men man ska förstås ha en viss svaghet för jordbruk och/eller stora, brutala maskiner. Har man det så är det här den perfekta kombinationen av skönt avslappnat trälgöra och ren, skär maskinporr.

Visst kan Farming Simulator 17 vara lite enahanda, och trots nya, glittrande ljus är det långt ifrån någon grafisk fest. Men det gör samma sak som det alltid gjort, bara lite, lite bättre på precis alla områden. Det räcker för att få mig och dig att fastna som flugor på flugpapper än en gång.

På Halloween betedde sig alla byinvånare som zombier — vi älskar påskägg!
På Halloween betedde sig alla byinvånare som zombier — vi älskar påskägg!
Farming Simulator 17 Reviewed by on .
4

Utslag

80
80
Perfekt avslappning för månskensbönder och landsbygdsnostalgiker. Och alla andra med!

About The Author

Related posts