Duncan Jones kan tänka sig ny Warcraft-film

Duncan Jones kan tänka sig ny Warcraft-film

Duncan Jones, regissören bakom Warcraft: The Beginning.
Duncan Jones, regissören bakom Warcraft: The Beginning.

Enligt allmän konsensus blev inte Warcraft-filmen räddningen för datorspelsfilmernas dåliga rykte. På Rotten Tomatoes har exempelvis bara 28 procent av kritikerna uttryckt sitt gillande och snittbetyget ligger på 4,2 av 10. Ändå är detta bättre än många liknande satsningar, vilket säger en del om den här mörka sidan av nöjesbranschen.

Trots detta säger regissören av första filmen, Duncan Jones att han kan tänka sig att göra en uppföljare till Warcraft: The Beginning, till och med: “Jag skulle älska att göra den”. Då måste dock förutsättningarna vara rätt.

Många andra filmskapare skulle uttrycka önskningar om större budget och mer resurser. Jones tänker snarare tvärtom. Lägre budget och “färre kockar” är hans vision, enligt en tweet. Han utvecklar inte ytterligare, men det kan tolkas som att han med en eventuell Warcraft 2 vill ha större frihet, vilket han ju har goda erfarenheter av.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts