Call of Duty-spelarna delas upp på pc

Call of Duty-spelarna delas upp på pc

infinitewarfareboxDe flesta utvecklare av multiplayerspel har kommit fram till att en uppdelning av spelarbasen är en väldigt dålig idé. Av denna anledning kommer Respawn släppa kommande kartor gratis till deras onlineskjutare Titanfall 2, och Ubisofts taktiska alternativ Rainbow Six: Siege följer samma modell.

Call of Duty-serien säljer fortfarande sina kartor som dlc-paket, detta för att serien är så sanslöst populär att det fortfarande finns tillräckligt många spelare online oavsett hur mycket dlc man inhandlat. Men nu nås vi av oroväckande nyheter angående det nyaste spelet i serien Call of Duty: Infinite Warfare och nyversionen av klassiska Modern Warfare.

På pc säljs spelen både via Steam och Windows 10-butiken, men dessa versioner kommunicerar inte med varandra. Med andra ord kan de som inhandlat Windows 10-versionerna enbart möta andra spelare som fattat samma köpbeslut. Med tanke på Steams dominanta position på pc-marknaden innebär detta väldigt, väldigt dåliga nyheter för Windows-kunder.

Det hela känns väldigt märkligt, och man undrar vem som egentligen fattat det här beslutet, eller om det kanske finns några inbyggda begränsningar med den väldigt skyddade miljön som råder i Windows-butiken. Oavsett rekommenderar vi på PC Gamer Steam-versionerna av spelen, då det känns hyfsat självklart att de kommer ha flest spelare. Osis, Microsoft.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts