Call of Duty-försäljningen har sjunkit med nästan 50 procent

Call of Duty-försäljningen har sjunkit med nästan 50 procent

infinitewarfareboxI fredags släpptes Call of Duty: Infinite Warfare. De första intrycken – i alla fall på pc – har inte varit helt positiva. Onlinespelarna delas upp mellan Steam och Windows Store av någon obegriplig anledning, och vår egen Joakim Kilman har upplevt tekniska problem såsom framedrops och en bråkig mus. Personligen har jag spelat en bit av kampanjen på Playstation 4, men hittills verkar den ganska tråkig.

Allt det här spelar dock ingen roll överhuvudtaget för Activision så länge som försäljningen går bra. Men nu nås vi av rapporter från Storbritannien som hävdar att försäljningen av Call of Duty: Infinite Warfare under lanseringsveckan är 48,4 procent lägre än för fjolårets spel Call of Duty: Black Ops 3.

Spelet säljer dock fortfarande mycket bra jämfört med sina konkurrenter – det är bara Fifa 17 som haft en mer framgångsrik lanseringsvecka i Storbritannien i år, vilket innebär att Infinite Warfare sålt bättre än både Battlefield 1 och Titanfall 2.

Är det här ett tecken på att spelarna tröttnat på Call of Dutys sci-fi-inriktning? Det kommer förmodligen ta några år innan Activision kan ta reda på svaret.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts