WRC 6

WRC 6

WRC 6 har siktet inställt på rallytronen, och är på god väg att nå den.

 

Turerna kring WRC-licensen har varit många. Serien var Playstation-exklusiv mellan 2001 och 2005 innan den landade i motorcykelexperterna Milestones kapabla händer. Jag var dock inte överdrivet imponerad av WRC 4, och hoppade därför över WRC 5 med gott samvete, trots den nya studion Kylotonns inblandning.

I efterhand fick jag reda på att de franska utvecklarna tydligen gjorde bra ifrån sig, så när WRC 6 knackade på dörren tvekade jag inte och tog mig an serien med förnyad entusiasm. Kylotonn kan förvisso fortfarande inte riktigt rå på genrens okrönta kungar Codemasters, men skillnaden är mindre än den någonsin varit tidigare.

WRC 6 är inte fullt lika ursinnigt pirrigt och bländande vackert som Dirt Rally, men om man låter bli att jämföra spelen vid sida framstår de faktiskt som hyfsat likvärdiga. WRC 6 är komplett, ett rallyspel som innehåller allt ett rallyspel ska innehålla, med fin körkänsla och natursköna miljöer, tillsammans med god variation i form av olika väderförhållanden och en fullständig dygnscykel.

I korthet:

Vad är det?

Det enda rallyspelet med de officiella licenserna

Utvecklare

Kylotonn Racing Games

Utgivare

Bigben Interactive

Web

wrcthegame.com

Cirkapris

390:-

Pegi

3 år

Testat på

Intel Core i5-4690K, Geforce GTX 970, 16 GB RAM

WRC6 (1)
Ibland får man möjlighet att tävla lite mer direkt med motståndarna på SSS-sträckorna.

WRC 6 sitter också på trumfkortet som är de officiella licenserna. Jag följer den verkliga vm-serien med visst intresse, även om jag inte är tillräckligt insatt för att betrakta mig som ett sant fan. Varje år hoppas jag att Jari-Matti Latvala ska sluta krascha så att han kan börja utmana Sébastien Ogier på allvar, men eftersom det aldrig händer brukar jag tappa tråden långt innan säsongen är över.

Att se verklighetens förare återgivna i spelet ger ändå rallyupplevelsen en viss guldkant, även om man sällan ser till dem bortsett från namnen i resultatlistorna. Desto mer intressant är faktiskt att alla tävlingar är baserade på verkliga rallyn (även om sträckorna är mycket kortare än i verkligheten) och att jag kan ta mig an finska rallyts legendariska sträcka Ouninpohja i egen hög person. Bandesignen är genomgående utmärkt och antalet sträckor är riktigt generöst.

Karriärläget bjuder utöver WRC-mästerskapet också på den mindre juniorklassen samt WRC 2, och skillnaderna mellan bilarna är markanta. Jag saknar dock Grupp B-bilarna, som finns representerade i Dirt Rally, så licensbristen till trots sitter Codemasters fortfarande trygga på sin tron. De har dock all anledning att hålla ett öga på backspegeln, för konkurrenterna närmar sig i en rasande fart med hunger i blicken.

WRC6 (11)
Bilen blir smutsigare och smutsigare ju mer man kör. Chockerande, jag vet!
WRC 6 Reviewed by on .
3.9

Utslag

78
78
Ett fullgott rallyspel med bud på mera.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts