Twitch + Amazon Prime = Twitch Prime

Twitch + Amazon Prime = Twitch Prime

Vi har redan skrivit om hur Amazon planerar att få in foten i spelbranschen, och under Twitchcon presenterade de ytterligare ett steg i deras plan för spelvärldsherravälde. Det kallas Twitch Prime och som namnet antyder är det en premium-tjänst för Twitch som är exklusiv för alla med ett Amazon Prime-konto.

Prime-medlemmar får möjlighet att kolla på Twitch utan reklam, exklusiva emojis, rabatter på spel som säljs via Amazons butik, samt en slev med gratis presenter varje månad. Till exempel kommer användare den här månaden få tillgång till den ny Hearthstone-hjälte, samt det nya spelet Streamline som “är byggt specifikt för att Twitch-streamare och deras tittare ska kunna spela tillsammans”.

Twitch Prime är än så länge bara tillgängligt i USA, Storbrittanien, Kanada, Frankrike, Spanien, Italien och Tyskland och kräver som sagt ett Amazon Prime-medlemskap. Priset för ett sådant varierar mycket beroende på var man befinner sig – i Storbrittanien kostar det till exempel motsvarande 90 kronor i månanden, medan Frankrike och Spanien får ett helt år för dryga 200 kronor.

Om och när det kommer göras tillgängligt i Europas nordligare hörn vet vi ej för tillfället men vi återkommer givetvis när ny information trillar in. Tills vidare får svenskar nöja oss med Twitch Turbo.

Mer information på Twitchs blogg och på Twitch Prime.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts