The Silver Case släpps på fredag

The Silver Case släpps på fredag

Goichi Suda är en av de mer egensinniga kreatörerna i dagens spelbransch. Han har först och främst hållit till på konsol och utvecklat klassiker som Flower, Sun and Rain, Killer 7 och No More Heroes, men på pc-sidan är han också känd för actionspelet Killer is Dead och schmupet Sine Mora.

En av hans allra tidigaste skapelser – Playstation-spelet The Silver Case från 1999 – har hittills endast funnits tillgängligt på japanska, men på fredag släpps det äntligen i en engelsk version. Även om vi än så länge inte vet vad prislappen blir kan man ladda ner en demo från spelets Steam-sida. Om man väljer att köpa fullversionen på fredag kommer man kunna importera sparfilerna från demon.

Den uppdaterade versionen av The Silver Case är utvecklad av Sudas studio Grasshopper, och ni kan kolla in lanseringstrailern här nedan. Spelet är en blandning av peka-och-klicka-äventyr i förstaperson och visuell roman. Spelaren tar rollen som en kriminalpolis hos High-degree Murder Division (HMD) och ska utreda ett mord som bär stora likheter med den välkände mördaren Kamui Ueharas tillvägagångssätt. För 20 år sedan mördade Uehara en lång rad politiska figurer, ett fall som senare fick namnet “Silver Case”.

Här är lanseringstrailern.

シルバー事件 リリース トレーラー / The Silver Case Release Trailer

2016 / 10 / 07 The Silver Case is coming to… Playism: http://playism-games.com/game/285/the-silver-case Steam: http://store.steampowered.com/app/476650 Humble: https://www.humblebundle.com/store/the-silver-case “The Silver Case” was the debut game from developer SUDA51, who has worked on “Flower, Sun and Rain”, “Killer 7”, the “No More Heroes” series, “Lollipop Chainsaw” and currently “LET IT DIE”.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts