Stiliga Masquerada: Songs and Shadows är ute nu

Stiliga Masquerada: Songs and Shadows är ute nu

Ibland lär jag mig nya saker på de mest oväntade sätt. På Steam-sidan för det nya isometriska rollspelet Masquerada: Songs and Shadows av den singaporianska studion Witching Hour Studios stötte jag på ordet “Venetian” som oväntat adjektiv.

Jag forskar mera, kollar in trailers från spelet och googlar ordet, och kommer fram till att jag nog alltid älskat den venetianska stilen – jag har bara inte vetat vad den kallas tidigare. Masquerada: Songs and Shadows ser ut att höra hemma i samma universum som Dishonored, folk har häftiga masker på sig, arkitekturen är storslagen och smakfull och allt präglas av en svårdefinierad skönhet. Jag borde förmodligen resa till Venedig någon gång och se allt det här i verkligheten (eller så borde jag bara kolla om den fantastiska animeserien Aria, det duger förmodligen nästan lika bra).

Masquerada: Songs and Shadows är ute nu, och kostar 23 euro. Destructoid säger att det påminner om Baldur’s Gate, vilket givetvis är en väldig bra sak. Nedan ser ni både en story- och gameplaytrailer. Underbara Jennifer Hale (Shepard från Mass Effect) lånar också ut sin röst till en av spelets karaktärer.

Masquerada: Songs and Shadows – EXTENDED Cinematic Trailer

NOW AVAILABLE ON WINDOWS + OS X! Steam – http://store.steampowered.com/app/459090/ Humble – https://www.humblebundle.com/store/masquerada-songs-and-shadows GOG – https://www.gog.com/game/masquerada_songs_and_shadows Navigate the masked deceptions and deadly magic of a vividly Venetian city in this fully voiced pause-for-tactics RPG. In the turmoil-ridden Citte della Ombre, religion holds no sway.

Masquerada: Songs and Shadows – Gameplay Trailer

Come to PAX Prime – Booth 6708 – and play the new alpha demo of Masquerada, the isometric RPG that promises to be a tour de force of pauseable tactical combat and narrative intrigue! In the Venetian-inspired fantasy city of Ombre, masks unearthed from the ancient world give destructive magical powers to an elite few.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts