Steam får stöd för Dual Shock 4

Steam får stöd för Dual Shock 4

Microsofts handkontroller har sedan länge haft en dominerande position bland alternativa kontrollmetoder på pc:n. Detta beror inte enbart på att de är bra (Xbox One-kontrollen var bäst i test i vårt oktobernummer) utan även på det inbyggda stödet som i stort sett alla multiplattformsspel erbjuder, då de omedelbart förändrar användargränssnittet för att spegla Xbox-knapparna.

Sonys handkontroll Dual Shock 4 är en tuff konkurrent, men har hittills haft svårigheter med att penetrera pc-marknaden. Detta kommer dock att ändras, Sony lanserade alldeles nyligen en officiell usb-adpater i samband att Playstation Now började rulla ut på pc:n i valda länder, och nu har Valve berättat att de planerar införa fullt stöd för Dual Shock 4 till Steam.

I praktiken handlar det om en förlängning av arbetat Valve redan utfört med deras egna Steam-handkontroll, och alla redan existerande inställningsmöjligheter kommer också göras tillgängliga för Dual Shock 4. Därtill kan utvecklarna använda kontrollens mer specifika funktioner – som touchpadden och rörelsekänsligheten – i sina spel om de så vill.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts