Skyblivion återupplivar Oblivion i Skyrim-motorn

Skyblivion återupplivar Oblivion i Skyrim-motorn

Det kommer som bekant dröja tills vi kan lägga vantarna på något The Elder Scrolls VI och tills dess har flera valt att istället se fram emot Skywind, den fanskapade remaken av The Elder Scrolls III: Morrowind. Vad ni kanske inte visste är att det inte är den enda moddar-drivna nyversionen av ett gammalt Elder Scrolls-lir. Även fjärde delen i serien, Oblivion, håller också på att ta klivet till Skyrim-motorn, återigen tack vare mycket skilckliga fans.

Skyblivion är det självklara namnet på projektet och precis som med Skywind är det TESRenewal som ligger bakom. Även om det än är långt ifrån färdigt har teamet redan jobbat i över ett år på projektet och hunnit göra stora framsteg som de visar upp i den här nya teaser-videon:

Skyblivion Teaser Trailer -‘Familiar Faces’

READ PLEASE: The Skyblivion team has made some huge progress lately and this video shows off some of that progress. Here is a list of whats new: Armors, weapons and shields are in-game, NPC’s have been manually created, new textures have been made by Anvil Citizen for the Imperial City and some clutter, flora has been replaced with custom models by 3AMt and the first creature is in-game, a video of which can by found on my channel.

Om du ser det där och tänker “nämen gud vilken behjärtansvärt projekt, jag önskar verkligen att jag kunde tillföra något till det långa arbetet som återstår” så borde det intressera dig att teamet just nu letar efter fler medarbetare. Det går att läsa mer om vad de behöver och hur du kan hjälpa till på deras forum.

Som sagt är det ett bra tag kvar innan Skyblivion är färdigt, men vid det här laget vet The Elder Scrolls-fans hur man väntar.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts