Så dödar du vampyrer i Vampyr

Så dödar du vampyrer i Vampyr

Vampyr är ett spel om vampyrer – ni vet hur folk är, man måste vara så övertydlig hela tiden – och mest av allt är det ett spel om att döda vampyrer. I ett blogginlägg har därför spelets regissör Philippe Moreau berättat lite grann om hur det kommer att gå till med en introduktion till Vampyrs stridssystem.

Spelets huvudperson Jonathan Reid kommer ha tillgång till vapen för både närstrid och distans. Till sin hjälp har han också en “Blood Gauge”-mätare som fylls med blod när han attackerar eller lyckas undvika fiender. När mätaren är full ger det Jonathan chansen att använda någon av sina vampyr-attacker, som bland annat låter honom spetsa fiender på en påle eller tomma dem på blod. Tanken är att ju mer Jonathan hänfaller åt vampyr-sidan av sin personlighet, desto mer börjar den övermanna hans mänsklighet.

Eftersom det här är ett actionäventyr av idag innehåller det givetvis också ett ickelinjärt skills-träd där olika förmågor kan utvecklas på olika sätt beroende på din föredragna spelstil. Hur du väljer att spela kommer även ha konsekvenser för spelvärlden på ett sätt som känns väldigt Dishonored-igt. Dödar Jonathan civila får han till exempel en ordentlig xp-skjuts, men det kommer också leda till att gatorna innehåller fler faror och ha digra narrativa följder.

Ha vitlöken redo, bara utifall att, när Vampyr släpps nästa år.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts