Notch och King i Stockholm Hall of Fame

Notch och King i Stockholm Hall of Fame

Minecraft-skaparen och Mojang-grundaren Markus “Notch” Persson har av allt att döma haft det lite kämpigt på sistone, så vi hoppas att han blir på lite bättre humör när han får reda på att han är det senaste tillskottet i Stockholm Hall of Fame.

Galleriet på Arlanda invigdes 2006, och presenterar Stockholms styrkor inom en mängd olika områden som idrott, konst, kultur, nöje och musik. Det fungerar som ett personligt välkomnande för resenärer tillsammans med hälsningen ”Welcome to my Hometown”. För att få vara med i galleriet ska deltagarna antingen vara födda, bo i eller vara verksamma i Stockholm.

Notch får sällskap av Sebastian Knutsson, Lars Markgren, Patrik Stymne och Thomas Hartwig. Tillsammans grundade de studion King som ligger bakom mobiltelefonssuccén Candy Crush Saga.

– Vi är mycket glada att framgångssagan svenska dataspelbranschen nu finns representerad i vårt galleri genom King och Mojang, säger Linda Sjödin, kommunikations- och marknadsdirektör på Swedavia i ett pressmeddelande.

– Att grundare till King och Mojang får porträtt på Arlanda är ett stort erkännande av dataspel som kultur och exportnäring. Minecraft och Candy Crush Saga har inte bara satt Sverige på kartan utan förändrat synen på vad spel kan vara, fortsätter Per Strömbäck, talesperson för branschorganisationen Dataspelsbranschen.

Stockholm Hall of Fame består av 93 porträtt och finns i bagagehallarna på Terminal 5 och Terminal 2 på Arlanda.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts