Mafia III

Mafia III

Enformigt upplägg till trots levererar Mafia III en spelupplevelse utöver det vanliga.

Jag måste erkänna att jag tröttnat lite grann på USA. New York, San Francisco, Los Angeles, vi har sett dem så många gånger att det känns som att jag skulle ha bott där själv. Den amerikanska södern, däremot, känns fortfarande spännande och fräsch, speciellt Louisianas dunkla träskmarker fyllda med supande bonnläppar och hungriga alligatorer.

Mafia III utspelas i New Bordeaux, en fiktiv version av New Orleans. Lincoln Clay återvänder från Vietnam och finner ett samhälle på väg att explodera, och mycket riktigt avslutas den linjära och välregisserade prologen med en smäll. Hans adoptivfamilj blir mördad, och Lincoln bestämmer sig för att döda mannen som ligger bakom det hela: maffiabossen Sal Marcano. Tillsammans med krigskompisen och CIA-veteranen John Donovan börjar Lincoln demontera Marcanos organisation, från botten uppåt. För att fälla en jätte måste man först såga av benen han står på.

I korthet:

Vad är det?

Sandlådeaction med 60-talskänsla

Utvecklare

Hangar 13

Utgivare

2K Games

Web

mafiagame.com

Cirkapris

490:-

Pegi

18 år

Testat på

Intel Core i5-4690K, Geforce GTX 970, 16 GB RAM

MAFIA3 (13)
Lincoln Clay är respektingivande även över telefon.

ELEFANTEN I RUMMET

Livet som svart i den amerikanska södern i slutet av 60-talet är dock inte lätt, och spelet är stundtals övertydligt med rasismen. Poliserna är misstänksamma, men om man begår brott i de svarta kvarteren gör de inte särskilt stora kraftansträngningar för att sätta stopp för det. Stjäl en bil i de vita välfärdskvarteren, däremot, och du kan räkna med att få det hett kring öronen. Med det sagt är Mafia III långt ifrån lika petnoga som originalspelet på den här fronten, och man kan blåsa förbi polisbilar i hundra knyck utan att de tar notis, såvida man inte krockar med dem.

Pages: 1 2 3 4

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts