John Romero pratar om sin nya Doom-bana i 42 minuter

John Romero pratar om sin nya Doom-bana i 42 minuter

Kommer ni ihåg Januari, visst var det en underbar tid? David Bowie och Prince levde fortfarande, vi hade höga förhoppningar om No Man’s Sky, och helt plötsligt gjorde John Romero comeback med en helt ny bana till klassiska Doom.

Efter fiaskot med Daikatana och den gången då han gjorde oss alla till sin bitch är det lätt att glömma varför John Romero blev ett sådant stjärnskott från första början. Den nya banan E1M8b var därför ett lysande exempel på Romeros talang för bandesign och nu har vi fått ett slags kommentarspår i form av en video där Romero själv går igenom alla de alla de hemligheter och referenser han bakat in i banan. Det är en fascinerande inblick i Romeros designfilosofier och det finns absolut värre sätt att spendera en söndag.

E1M8b Walkthrough

Here’s the walkthrough of my E1M8b DOOM level I released in January 2016. All the references to other levels and games are shown as I play through in Ultra-Violence mode.

Nu vore det givetvis intressant att se vad Romero skulle kunna åstadkomma i 2016-versionen av Doom.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts