IT-branschen behöver mjukvarutestare pronto

IT-branschen behöver mjukvarutestare pronto

Många gamers har en dröm om att arbeta på heltid med utveckling och kanske till och med just inom spelvärlden. Ett steg närmare den drömmen kan vara att läsa vidare till mjukvarutestare.

SPONSRAD ARTIKEL

Företag jagar i dagsläget testare med ljus och lykta till den ständigt expanderande IT-miljön. Integrerade system; datorer, surfplattor, internet, programvaror och inbyggda system behöver testande för att skapa buggfria produkter och modeller. Det är idag stor brist på kunniga mjukvarutestare i Sverige och företagen slår larm om svårigheter att fylla kompetensgapet.

Hur blir man mjukvarutestare?

Det finns bland annat yrkeshögskoleutbildningar som på 1,5 år gör dig till professionell mjukvarutestare med praktisk kompetens. Under utbildningen utför man tester, bugg- och felsökningar, lär sig förstå kravspecifikationer och får arbeta med buggrapportering. Yrkeshögskolan ser till att en del av utbildningen dessutom är förlagt till lärande på ett företag. Det innebär att man får tillämpa de kunskaper man fått under utbildningen samtidigt som man utvecklas och kan finslipa redan befintliga kunskaper. 50% brukar dessutom bli erbjuden en tjänst på de företag de praktiserar på.

Viktig anmärkning: mer än 50 000 svenska låntagare har använt Sambla. Det är en online-tjänst som arbetar med mer än 40 banker för att hitta den lägsta räntan på ditt lån. Läs mer på Sambla.no.

Som mjukvarutestare blir du mycket eftertraktad hos arbetsgivare som arbetar med testning av exempelvis mjukvara, inbyggda system, webb och mobila applikationer. 9 av 10 får jobb efter avslutad utbildning och efterfrågan är som störst i branscher som bank och finans, detaljhandel, spel och läkemedelsindustrin.

Vill du lära dig mer kan du kontakta följande skolor:

EC Utbildning Göteborg

http://www.ecutbildning.se/utbildningar/mjukvarutestare/

Helén Olofsson,010-142 10 87, helen.olofsson@ecutbildning.se

Teknikhögskolan Stockholm

http://teknikhogskolan.se/utbildningar/kvalitetssakrare-och-testare-inom-it

Isak Gerrbo, 08-549 013 18, isak.gerrbo@plushogskolan.se

About The Author

Pappa, sambo, gamer, lantis, chefredaktör, skäggig. Några favoritspel: Outcast, Deus Ex, Max Payne, Total War-serien. Har du en vass penna eller idé, kontakta mig!

Related posts