Hitman Episode 5: Colorado

Hitman Episode 5: Colorado

IO Interactive skruvar upp svårighetsgraden och kvaliteten i Hitman: Colorado.

Hitman har haft en liten svajig debut när det kommer till episodformatet. I grund och botten finns ett väldigt kompetent Hitman-spel som gör många saker helt rätt, men ända sedan det imponerande Sapienza har episoderna hankat sig fram lite på gamla meriter. I den näst sista delen bjuds det dock på lite omväxling.

Hitman: Colorado bryter nämligen mönstret någorlunda jämfört med sina föregångare. Istället för att ha en stor publik hub med civila och några mindre områden på kartan som är otillgängliga, så utspelar sig hela uppdraget denna gång på fientlig mark. 47 behöver smyga sig in på en välbevakad gammal aprikosfarm i Colorado, som numera används som träningsläger och förberedelseplats för en lokal milis med allt annat än goda uppsåt.

Som om det inte vore nog med att hela området är fientligt har du dessutom fyra olika måltavlor att ta hand om. Det är allt annat än lätt och för första gången får jag verkligen kämpa stenhårt för att nå framgång. Där tidigare episoder nästan alltid erbjudit mig enkla sätt att klara huvuduppdraget och erbjudit omspelningsvärde genom att låta mig göra det på olika sätt så får jag här verkligen kämpa för att klara av det överhuvudtaget. Basen är full av välbeväpnade fiender, som i nästan alla fall har god uppsikt över varandra. Nu är det slut på gratistillfällen med ensamma vakter som vaktar hörnet i en mörk gränd med ryggen vänd mot dig. Här får du kämpa för varje förklädnad – och de behövs, för området är uppklippt i olika avdelningar och vakterna är väldigt petiga med vem som får vistas var.


I korthet:

Vad är det?

Del fem i episodisk lönnmördarserie

Utvecklare

IO Interactive

Utgivare

Square Enix

Web

hitman.com

Cirkapris

80:- (460:- för hela säsongen)

Pegi

18 år

Testat på

Intel Core Core i7/FX-8350, Nvidia GTX770/Radeon R9 290, 8 GB RAM

hitman_colorado_ (1)
Så här slutar det alldeles för ofta. Laddningsfunktionen går varm.

Ibland är det sistnämnda nästan ett frustrationsmoment, eftersom det är ganska otydligt var de olika områdenas gränser går och ibland kan du råka promenera in i ett otillåtet område med en viss förklädnad utan att det var särskilt tydligt, varpå hela helvetet bryter loss. Det finns liksom inga utrymmen för misstag och du måste använda alla verktyg och stor skicklighet för att inte kastas in i dödsdömda eldstrider. På sätt och vis känns det nästan mer som Splinter Cell än Hitman. Det positiva i kråksången är dock att det mixar upp formeln lite. Det är inte samma gamla upplägg som du vant dig vid efter Marrakech och Bangkok, utan svårare, mer utdraget och faktiskt med en handling som tar mer plats än tidigare. Colorado är inte utan sina problem, det är exempelvis inte alls lika vackert som samtliga tidigare episoder, men spelmässigt vänder det definitivt trenden gentemot de två senaste episoderna och lägger upp ribban för vad som förhoppningsvis blir en riktig höjdare till avslutningsepisod.

hitman_colorado_ (8)
Visuellt ganska oinspirerad och grådaskig episod.
Hitman Episode 5: Colorado Reviewed by on .
3.65

Utslag

73
73
Uppfriskande och utmanande episod som bådar gott inför avslutningen.

About The Author

Related posts