Hello Games utreds för No Man’s Skys marknadsföring

Hello Games utreds för No Man’s Skys marknadsföring

De dåliga nyheterna tar visst aldrig slut för Hello Games och deras sönderhypade No Man’s Sky. Både Hello Games och Valve utreds nu nämligen av Advertising Standards Agency (ASA), en självständig organisation som representerar och utrder den brittiska reklambranschen. ASA blev bland annat kontaktade av Reddit-användaren AzzerUK som även publicerade svaret han fick. Några av de problem organisationen noterar med hur spelet marknadsförts är följande:

Videos:

User interface design
Ship flying behaviour (in formation; with a ‘wingman’; flying close to the ground)
Behaviour of animals (in herds; destroying scenery; in water; reacting to surroundings)
Large-scale space combat
Structures and buildings as pictured
Flowing water
Speed of galaxy warp/loading time
Aiming systems

Screenshots:

Size of creatures (9)
Behaviour of ships and sentinels (4, 5 and 8)
Structures and buildings as pictured (3)

Store Page in general:

Quality of graphics
References to: lack of loading screens, trade convoys between stars, factions vying over territory

Våra brittiska PC Gamer-kollegor tog själva kontakt med flera advokater för att gräva djupare i vad den här utredningen kan innebära för Hello Games och No Man’s Sky men även vilka följder den kan få för övriga spelbranschen. Det är en lång genomgång som bland annat rör vid prejudiciderande fall där andra spel anklagats för falsk marknadsföring, som det kontroversiella Aliens: Colonial Marines.

I slutändan tycks konsensus vara att detta förmodligen inte kommer att drabba Hello Games eller Valve då ASA inte har befogenhet att tolka eller upprättahålla några lagar, och eftersom det är svårt att bevisa att specifika osanningar har lett till att folk köpt spelet från början. I värsta fall kan det leda till att de två företagen får en “starkt formulerad” tillsägning om att de ska tänka mer på hur de presenterar spelet i framtiden.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts