HeatoN i SVT-debatt om e-sport

HeatoN i SVT-debatt om e-sport

Bild: SVT

Sedan tidigare vet vi att e-sport-stjärnan Emil “HeatoN” Christensen kommer delta i SVT-programmet Mästarnas mästare, vilket hockeylegendaren Tommy Söderström ansåg vara ett skämt. Nu har Christensen dykt upp i SVT-sammanhang på nytt, denna gång i en debatt kring e-sport i gårdagens sändning av Aktuellt.

Klippet hittas hos SVT Play och reportaget om e-sport börjar vid 28:20, och följs av nämnda debatt vid 32:10. Som vanligt ställs frågan om e-sport verkligen bör jämföras med “riktig” sport eller inte. Christensen lyfter fram utövarens behov av reflexer, och placerar e-sporten i samma kategori som andra mindre “sportiga” grenar.

– Det kanske inte är den mest fysiska sporten men kollar man på andra högprecisionsidrotter som dart, biljard och curling, som faktiskt ligger under Riksidrottsförbundet, är det väldigt likt.

Christensen fortsätter med att slå fast att det faktiskt är viktigt att e-sport klassas som sport på riktigt, både för att öka respekten hos unga utövares oinsatta föräldrar, och för att underlätta logistiken under turneringar med hjälp av e-sportvisum som i andra länder.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts