Här är Oculus trådlösa VR-headset

Här är Oculus trådlösa VR-headset

Alldeles nyligen konstaterade vi att Oculus Rift ligger lite på efterkälken i den pågående VR-kampen – 60 % av Steam-användarna har valt Vive framom Oculus, och den pågående kontroversen kring Oculus-chefen Palmer Luckey har fått en del utvecklare att ta avstånd från företaget.

VR-slaget är dock långt ifrån över, det finns fortfarande åtskilliga saker att förbättra, och en av de mest uppenbara åtgärderna är att klippa sladden och göra headseten trådlösa. Förra veckan presenterade Oculus  prototypen Santa Cruz som är – du gissade rätt – trådlös.

Det här är bara en teknikdemo, så vi har ingen aning om saker som batteritid och fördröjning, men det är hyfsat självklart att trådlösa headset är ett kritiskt steg på vägen mot framgång hos mainstream-publiken.

Introducing the Santa Cruz Prototype

Today we unveiled the Santa Cruz feature prototype, an all-in-one VR device. We’ve made a ton of progress on the software for inside-out tracking that makes this whole category possible.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts