Final Fantasy XV till pc tar mer än ett år att porta

Final Fantasy XV till pc tar mer än ett år att porta

Sidbild finalHuruvida Final Fantasy XV en dag når pc-spelarna är i nuläget oklart, men med tanke på att Steam de senaste åren berikats med (håll i er, för nu blir det rena rama romarriket) Final Fantasy III, IVVVIVIIVIIIIXX-duonXIII-trilogin och för att pc alltid varit en självklar plattform för onlinedelarna XI och XIV, tror vi att chanserna är goda. Förr eller senare. Antagligen senare.

I en intervju med spanska Vida Extra (via PCGamesN) bekräftar regissören Hajime Tabata inte något, men klargör att en eventuell pc-version skulle ta tid.

– Detta är inte något verkligt, utan bara en hypotes, men om vi jobbade på en pc-version så som jag föreställt mig den skulle det vara en bättre version än den som finns på konsolerna. Något sådant här skulle ta mer än ett år i anspråk. Vi skulle behöva arbeta med att anpassa motorn, vilket är väldigt mödosamt.

Det är inte första gången Tabata säger att pc-versionen skulle bli den tekniskt sett bästa. Att Square Enix ens talar om den, om än hypotetiskt, är ett tecken på att det finns något där. Dock kvarstår det avundsamma faktum att konsolspelarna går i väntans tider (29 november) medan vi alltjämt får leva på hoppet.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts