Dual Universe är finansierat

Dual Universe är finansierat

För ett tag sedan släpptes ett litet spel kallat No Man’s Sky som ni kanske har hört talas om. Hello Games är dock inte de enda indieutvecklarna som huserar i den galaktiska sandlådan – vi har skrivit om franska Novaquarks ambitiösa sci-fi-spel Dual Universe två gånger tidigare.

Nu kan vi rapportera att spelet nått sitt Kickstarter-mål med hjälp av 8166 finansiärer som skrapade ihop 565 983 euro (det ursprungliga målet var 500 000). Om du fortfarande vill bidra är det dock inte för sent, håll utkik på spelets hemsida för mer information inom kort, och när du ändå är där kan du också passa på att anmäla ditt intresse för den kommande betan.

Precis som i No Man’s Sky är planeterna i Dual Universe slumpgenererade (men det finns bara några miljoner av dem, inte 18 triljoner) och man kan syssla med lite vad som helst inom spelets väldigt generösa ramar. Novaquarks spel är starkt Minecraft-influerat, och spelarna kan bygga i stort sett vad som helst när som helst, och även gräva djupa hål i marken. Utöver fritt formbara voxelobjekt kan man placera ut färdiga föremål enligt behag, och resa från en planets yta ut i rymden helt steglöst.

Dual Universe har tills vidare inget releasedatum men förväntas bli “klart” under 2017 (det här spelet skriker ju early access!) och vi får hoppas att Novaquark kan undvika samma hajp-backlash som Hello Games utsattes för. Här är en video från i måndags som demonstrerar rymskeppsbyggande tillsammans med andra spelare.

Dual Universe Multiplayer Freighter Spaceship Building Pre-Alpha Video

Following our successful Kickstarter campaign, we are currently developing a new crowdfunding website that will allow more players to participate. More info here: http://www.dualthegame.com/crowdfunding Dual Universe is a continuous Single-Shard sandbox civilization building MMORPG taking place in a multi-planets Sci-Fi world with player-driven in-game economy, politics, trade and warfare.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts