De hemliga reglerna kring early access

De hemliga reglerna kring early access

Våra brittiska kollegor har kommit över ett dokument som detaljerar Valves riktlinjer för spel som släpps i early access på Steam. Dokumentet är enbart avsett för Steam-utvecklare, så detta är första gången som allmänheten fått en rejäl inblick i processen. Vave bjuder på mängder av tips men enbart fyra regler, och närapå inga obligatoriska standarder som kan leda till straff för de som inte följer dem. Den mest relevanta regeln för oss konsumenter är denna.

“Ge inte specifika löften för framtida händelser. Som exempel kan ni inte veta exakt när spelet kommer bli klart, om spelet blir klart, eller att planerade framtida tillägg absolut kommer genomföras. Be inte kunderna att lita på spelets framtid. Kunder borde basera köpet på spelets nuvarande form, inte baserat på löften som kanske eller kanske inte kommer infrias i framtiden.”

De tre andra reglerna behandlar alla distribution, såsom kravet att publicera vad early access innebär på externa webbsidor där spelare kan köpa Steam-nycklar för spelet. Valve påpekar också att spelet inte får säljas till ett billigare pris via någon annan tjänst. Den sista regeln konstaterar bara kallt att om Valve godkänt ditt early access-spel så bör du ha ett spel att sälja.

Dokumentet genomsyras av en “hands-off”-artad attityd från Valves sida, även om de granskar produktsidorna innan spelen blir tillgängliga för allmänheten på Steam. Emellertid finns det inga regler kring exakt hur länge en titel får finnas i early access, och Valve pratar inte heller om eventuella straff utvecklare kan få för att missa sina utannonserade milstolpar, eller misslyckas med att leva upp till utlovade löften.

Det fullständiga dokumentet kan läsas här.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts