Blizzard förnekar 10 miljoner WoW-spelare

Blizzard förnekar 10 miljoner WoW-spelare

I november förra året meddelade Blizzard att man skulle sluta upp med att snacka prenumerantsiffror för World of Warcraft. Officiellt hette det att det fanns bättre mätinstrument för hur framgångsrikt WoW var. Inofficiellt förstod alla vad det handlade om: svikande siffror.

Döm om omvärldens förvåning när WoW:s game director Tom Chilton i den polska tidningen Pixel (via Reddit) citerades angående spelarsiffror:

– I nuvarande läge har vi runt 10,1 miljoner. Det är svårt att säga vad framtiden kommer att bära med sig. Vi har vår interna rivalitet med Overwatch, men det är fortfarande möjligt att vi lyckas komma över 12 miljoner igen. Det finns många potentiella spelare och över hundra miljoner WoW-konton har skapats.

Blizzards gjorde dock snabbt ett uttalande där man förnekar Tom Chilton uttalande.

– Det var ett felaktigt citat eller något slags missförstånd från journalistens sida. Vår policy har varit under nästan år att inte tala om prenumerationssiffror, och Tom gjorde inte heller det med den här publikationen.

Det är å andra sidan ett extremt tydligt citat, så antingen rör det sig om en rejäl vurpa för journalisten – eller så gjorde Chilton istället en vurpa och berättade mer än vad han borde ha gjort.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts