Bethesdas nya policy

Bethesdas nya policy

Tidigare i år släppte Bethesda och Id Software den hyllade förstapersonsskjutaren Doom. Spelets kvalitet tog de flesta på sängen, inte bara för att en bra nyversion av den klassiska 90-talsskjutaren ansågs omöjlig att åstadkomma på förhand, utan även för att Bethesda valde att inte skicka ut några recensionsexemplar innan dagen före lanseringen.

Rent traditionellt har det här betraktats som ett dåligt omen – ett försök att smyga ut en undermålig produkt på marknaden innan kritikerna hunnit mala den sönder och samman – men nu har Betheda bekräftat vad de flesta av oss redan misstänkt: Dooms sena ankomst berodde inte på ett bristande självförtroende, utan snarare på en helt ny företagspolicy. På den officiella hemsidan skriver Bethesda att alla kommande spel får samma behandling, vilket betyder att recensionsexemplar av bland andra Skyrim: Special Edition och Dishonored 2 också kommer skickas ut dagen före lansering.

Detta för att utgivaren vill att “både media och spelare ska uppleva spelen samtidigt”, vilket vi på PC Gamer tolkar som att dag ett-patcharna kommer bli ännu vanligare och ännu mer betydande än idag, och att spelen därför kommer finslipas ända fram till den absolut sista möjliga stunden. Det här kan ju tyckas vara en bra sak, men en dylik strategi kan även bli ödesdiger om planeringen slår fel, och för oss recensenter innebär det här en betydligt mer stressig process och kapplöpningen om att vara först kommer sannolikt resultera i en hel del halvbakade recensioner (inte från oss på PC Gamer dock!).

Skyrim: Special Edition släpps på fredag, medan Dishonored 2 lanseras den 11 november.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts