Är nya Beyond Good & Evil en prequel?

Är nya Beyond Good & Evil en prequel?

De senaste veckorna har Michel Ancel roat sig med att ladda upp karaktärsskisser på Instagram, som till slut ledde till att han bekräftade att Beyond Good & Evil 2 befinner sig i förproduktion. Ubisoft själva har också hakat på den pånyttfödda hajpen, genom att släppa det ursprungliga mästerverket gratis på Uplay.

Nu har vi nåtts av rykten som påstår att Beyond Good & Evil 2 i själva verket kommer vara en prequel, eller kanske rentav en regelrätt omstart. Dessa rykten bör dock tas med flera skopor salt då Let’s Play Videogames enbart citerar en anonym källa, och i övrigt är ett okänt namn inom spelmedia (det här är första gången jag hört talas om dem).

Men det hela känns logiskt. Beyond Good & Evil släpptes för dryga 13 år sedan, så det är nog smart att göra det nya spelet så öppet som möjligt för nykomlingar, samtidigt som man förser fansen med detaljer om Pey’js uppväxt och insikt i vem originalspelets huvudrollsinnehavare Jade egentligen är.

Ytterligare ett rykte (och det här har vi hört tidigare) hävdar att spelet kommer finansieras av Nintendo, i alla fall delvis, och vara exklusivt till deras kommande konsol NX. Det här skulle givetvis vara sorgligt för oss pc-spelare, men hej, hellre ett nytt konsolexklusivt Beyond Good & Evil än inget alls. Eller?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts