12 saker vi önskar att vi visste innan vi spelade Battlefield 1

12 saker vi önskar att vi visste innan vi spelade Battlefield 1

Förra veckan tillbringade vi två dagar med multiplayer-läget i Battlefield 1. Vi kan inte berätta om alla spellägen och detaljer riktigt än, men vi kan ändå hjälpa er att göra er redo för första världskriget (eller kanske snarare världskrig 1,5). Vissa av dessa tips kommer vara välbekanta för Battlefield-veteraner, men de är värda att repetera på grund av hur kraftigt Battlefield 1 skiljer sig från de senaste delarna i serien. För att ta ett exempel så är pistolerna mycket mindre effektiva på långa avstånd – vilket gör små bataljer om territorium betydligt mer intensiva. Gamla regler gäller i viss mån fortfarande, men inte i samma utsträckning som förut.

Här är några av de bästa grundläggande tipsen att memorera inför releasen av Battlefield 1 nästa vecka.

Av PC Gamer-redaktionen

1. Använd ”spotting” med omsorg

Spotting, att markera en måltavla med en ikon som hela ditt lag kan se, är inte en källa till gratispoäng på samma sätt som det var i tidigare Battlefield-spel. I Battlefield 1 är systemet snålare, och kräver mer precision – en förändring vi uppskattar. Om du tenderar att spamma Q på varje måltavla du ser så gör dig redo på att vänja dig av med den ovanan. Försök istället att trycka Q på måltavlor som verkligen är farliga – som dolda snipers, eller en pansarvagn som håller på att flankera er.

2. Support-vapen blir mer träffsäkra ju längre man skjuter med dem

Som LevelCapGaming demonstrerar så har maskingevär i support-klassen ”negative spread”. Det betyder att de första skotten som avfyras är de minst träffsäkra, men i takt med att man håller ner skjutknappen så hamnar skotten allt tätare, tills de uppnår sin maximala träffsäkerhet. Det här betyder att support-vapen är som mest effektiva när man ligger ner, är orörlig, och skjuter långa snarare än korta salvor. Om du hamnar i en duell med en assault-spelare så kommer ditt oprecisa, långsamma vapen förmodligen gå förlorande ur striden. Istället bör support-spelare använda sin ammunition till att öppna nya vägar för sina kamrater. Om ett assault-lag behöver springa ner längs en öppen sluttning, så kan du hjälpa till genom att distrahera fiendestyrkorna med en konstant ström av kulor. Om en fiende-scout väntar i ett fönster på ett bra skottläge, håll henom hukande med dina egna skott. Om du skjuter tillräckligt länge finns det en bra chans att du kan döda henom, även på långt håll.

3. Ammo-paket är mer värdefulla än någonsin

Den färdiga versionen av Battlefield 1 sänker mängden ammunition som spelarna börjar med, vilket gör det i princip obligatoriskt att ha en pålitlig support-spelare i laget. Se till att lämna några av dina ammo-paket till dina medspelare för att få en trevlig poängbonus.

4. Om du spelar assault är du en förbrukningsvara

Anfall! Ge dig in i smeten! Som assault-spelare är det meningen att du ska knuffa fram frontlinjen. Om support-spelarna gör sitt jobb kommer de täcka dig med sin eldgivning, medan scouts kommer tunna ut fiendelaget och peka ut infanteriets bakre linje. I idealfallet behöver du bara promenera in och ta en tupplur på capture-punkten. I idealfallet. Men som assault-spelare är chansen större att du oftare kommer behöva ge dig in i vilda skottdueller, där du behöver ta ut motståndarnas assault-spelare genom att vara den som siktar bättre, i mer traditionellt reaktionsbaserade FPS-strider.

5. Om du gillar breda synfält behöver du förstå vad ADS FOV-inställningen gör

I de flesta FPS-spel brukar pc-spelare rusa raka vägen till field of view-reglaget och dra upp det till max. Oroa dig inte, i Battlefield 1 går det där reglaget upp till 120, och det får sällskap av en ADS FOV-inställning. ADS FOV applicerar det FOV-värde du valt även på vapnen när du siktar med dem – vilket i praktiken betyder att måltavlor inte kommer se större ut, men du kommer se mer i synfältets utkanter. Erfarna spelare kanske kommer gilla det, men andra kan nog bli överraskade av hur små måltavlorna ser ut när man siktar. Lek runt lite med inställningen för att se vad som funkar bäst för dig – men om du är van vid en zoom-effekt så låt ADS FOV vara avstängd.

6. Kavalleriet är kraftfulla, välavvägda enheter – på och av sina hästar

Cavalry-enheter är suveräna när man vill flankera och avbryta fiendens bakre linje, eller slå ut specifika mål, som kanoner och pansarvagnar. De är snabba och lättmanövrerade, vilket betyder att du kan agera irriterande mygga och ge ditt lags frontlinje en chans att svepa in och ta över. Ge dig in i smeten, hacka sönder några intet ont anande soldater, sprid fasa och respekt för din majestätiska springare – vi antar att du namngett den – och slå sedan på reträtten. Risken finns dock att det sistnämnda aldrig blir av. Hästar är stora, attraktiva måltavlor, men de är också en stor källa till hopp. Kavalleriet är även utmärkta support-enheter, utrustade med ammo- och bandage-väskor samt en lättare pansarvärnsgranat. Och om fienden lyckas oskadliggöra din älskade häst så är cavalry-soldaten i sig en skräckinjagande enhet, utrustad med ett pålitligt gevär samt en pistol.

7. Sccout-vapen gör maximal skada på specifika avstånd

Spelarna kallar det ”the sweet spot mechanic”: faktumet att scout-vapnen gör som störst skada på avstånd som är specifika för varje vapen. Det är betyder att även om du inte lyckas få till ett headshot så kan ett skott mot kroppen vara tillräckligt för att eliminera en fiendesoldat – så länge du skjuter från det aktuella vapnets optimala distans. Vi vet inte vilka dessa distanser är för alla scout-vapen än, men när spelet väl släppts kommer det inte ta lång tid för spelarna att lista ut det.

8. Vänligen kliv ombord på luftskeppet

I vissa spellägen får den förlorande sidan förstärkning i form av ett enormt fordon i Behemoth-kategorin. För det mesta är det en zeppelinare utrustad med maskingevär på alla sidor, som kommer till användning när man vill decimera fiendens infanteri och fordon från ovan, eller få bukt med irriterande flygplan. Dessa luftskepp är oerhört kraftfulla och kan bidra till att vända en match i sista stund. Åtminstone om någon faktiskt hoppar in i dem. Om det finns en öppen plats i Behemoth-fordonet när du respawnar kan du klicka på dess ikon på kartan och spawnas som föraren eller manövrera ett av maskingevären. Gör det. Om du har tur så fokuserar fiendelaget inte på att attackera zeppelinaren, vilket är ett fantastiskt tillfälle att eliminera deras luftvärnskanoner, markfordon och en himla massa infanteri. En gång lyckades vi komma upp i 60 kills innan någon brydde sig om att skjuta uppåt. Och om du är i luftskeppet när det svävar fram över en capture point räknas det faktiskt som en capture assist.

9. Vänligen skjut ner luftskeppet

Om motståndarlaget har en Behemoth så se till att skjuta den. Den försvinner nämligen inte på egen hand. Varje karta med en Behemoth har även en metod för att oskadliggöra den. Håll utkik efter ett tillfälle att bemanna en luftvärnskanon eller skutta in i ett flygplan, eftersom de är de enklaste metoderna för att punktera den enorma ballongen. Var noga med att sikta på vapenstationerna i botten av zeppelinerna om de är bemannade. Det här oskadliggör dem och dödar de som bemannat kulsprutorna. Så länge man gör en fokuserad satsning på att sänka motståndarnass Behemoth brukar det gå att sänka den utan att förlora alltför mycket mark.

10. Sentry Elites är känsliga för gasgranater

Det finns en chans att elite-uppgraderingar spawnas under matchen. Den första som hinner fram till uppgraderingen kan byta ut sin utrustning mot extra pansar och en vattenkyld kulspruta. Men samtidigt tappar man gasmasken. Eftersom Sentry Elites dessutom rör sig långsammare kan en vältajmad rökgranat vara tillräcklig för att mjuka upp eller till och med döda dem innan de kommer farligt nära. Gör detta och skratta.

11. Spela i en squad och lyssna på er ledare (om hen förtjänar det)

Alla gillar poäng, och om man får mycket av dem om man spelar i en squad. Lagkamrater kan spawna vid vilken squad-medlem som helst, så länge personen inte är under beskjutning, vilket kan vara den drivande kraften bakom att lyckas försvara en capture point eller upprätthålla ett anfall. Positionera en försiktig support-karaktär bakom något närliggande skydd och skicka fram assault-spelarna. Du får poäng varje gång någon spawnar vid dig. Och se till att lyssna på squad-ledarna, eftersom de kan dirigera sina squads att attackera eller försvara specifika objectives på kartan. Att framgångsrikt bocka av ett squad-objective ger dig en trevlig poängbonus, samtidigt som du sannolikt hjälper ditt lag.

12. Namnge din häst

För att varje häst ska känna sig respekterad och älskad måste den få ett inspirerande smeknamn innan den galopperar in i stridens hetta. Var en riktig soldat och namnge din springare. Spelet kommer visserligen inte ha officiellt stöd för hästnamn vid release, men dela ändå med dig av dina bästa förslag i kommentarerna nedan.

About The Author

Pappa, sambo, gamer, lantis, chefredaktör, skäggig. Några favoritspel: Outcast, Deus Ex, Max Payne, Total War-serien. Har du en vass penna eller idé, kontakta mig!

Related posts