Wasteland 3 på väg – om det blir crowdfundat

Wasteland 3 på väg – om det blir crowdfundat

Wasteland 2 var en av de tidiga fanbärarna för Kickstarterspelen och det drog in oerhörda 2,9 miljoner dollar. Inxile har därefter crowdfundat ytterligare två rollspel, Torment: Tides of Numenera och The Bard’s Tale IV. Det tidigare blev en ännu större succé, med över 4 miljoner dollar, men återkomsten av The Bard’s Tale blev inte riktigt lika omsusat, om än en miljonaffär.

Inxile har dock fått smak på crowdfunding, och även på Wasteland bevisligenför den 5 oktober drar studion igång en kampanj för Wasteland 3. Het öken byts mot ett vintrigt Colorado och Kickstarter byts mot Fig, samma plattform som användes för att finansiera Psychonauts 2 och som till skillnad från Kickstarter faktiskt kan ge finansiärer avkastning.

Wasteland 2 är förstås inte utan spelmekaniska nyheter. Fordon inkluderas, spelet får filmiska kameravinklar som i XCOM och även ett intressant co-op-läge. Även när du och din polare inte spelar tillsammans är era världar länkade vilket gör att en av er kan utföra uppdrag och förändra världen medan den andra är offline.

Inxile kommer sätta målet på 2,75 miljoner dollar och för Polygon berättar studions Brian Fargo att han hoppas investeringstanken med Fig kommer att fungera som ett botemedel mot den trötthet som tycks råda bland Kickstarterspelen på senare år. Undertill hittar du de tre första bilderna från Wasteland 3.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts